06-53175912
WIJMA JURIDISCH ADVIES page

WIJMA JURIDISCH ADVIES

De achtergrond

Gerhardt Wijma draait al meer dan 12 jaren in het juridische wereldje mee. Na de MEAO en de HEAO (MER) heeft hij de studie Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen gevolgd. Na een jaar bij een juridisch advieskantoor gewerkt te hebben, is hij overgestapt naar de advocatuur, heeft de beroepsopleiding gevolgd en zijn stage afgerond. Vervolgens is hij gaan werken bij een rechtsbijstandsverzekeraar in het noorden des lands en is hier ook enige tijd als bedrijfsjurist werkzaam geweest.

Gerhardt Wijma heeft in al die jaren grote ervaring in het procederen gekregen, zowel bij de kantonrechter als de rechtbank en het gerechtshof en kent de juridische voetangels en klemmen dan ook door en door. Zowel particulieren als ondernemers in het MKB heeft hij vaak met raad en daad bijgestaan. Door zijn brede opleiding en de algemene praktijk die hij gevoerd heeft is Gerhardt een echte allrounder die op tal van verschillende juridische vraagstukken snel een antwoord weet te vinden. Na jaren in loondienst te zijn geweest vond hij de tijd gekomen om zelfstandig verder te gaan en zo op zijn eigen wijze de mensen van dienst te kunnen zijn.

Wijma Juridisch Advies is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Rechtskundige Adviseurs (NVRA). Deze vereniging stelt hoge eisen aan haar leden en stelt onder meer als voorwaarde dat men jaarlijks door middel van cursussen de juridische kennis op peil houdt.

De visie
Gerhardt Wijma is een geboren en getogen Fries en dat wil hij dan ook uitdragen. Dus geen koude drukte en gewichtigdoenerij, maar gewoon zeggen waar het op staat. En uiteraard met de bekende noordelijke koppigheid op zoek gaan naar het recht van zijn klanten. En dus net zo lang wroeten tot er een helder en duidelijk antwoord is gevonden op de vragen waar de mensen mee komen.

Hoewel Gerhardt veel ervaring heeft met procederen ziet hij dit vooral als laatste middel. Samen tot een oplossing komen levert in de praktijk toch vaak meer op en kost veel minder tijd en geld dan een procedure. Maar als het nodig is, dan wordt ook alles uit de kast gehaald om de wederpartij het nakijken te geven. De klant duidelijk en snel helderheid verschaffen en met gedrevenheid zijn belangen behartigen zijn belangrijke zaken voor Wijma Juridisch Advies. Maar net zo belangrijk is het wederzijds respect en de gedachte dat achter elk juridisch probleem altijd een mens verscholen zit.